Outplacement

Voor outplacement

Ben jij als wernemer toe aan een volgende stap in je loopbaan? Zie jij als werkgever geen kansen meer voor de medewerker binnen de organisatie? Dan is een outplacementtraject een professionele oplossing om netjes en met respect uit elkaar te gaan. Een vergelijking met een huwelijk en een scheiding.

Outplacement is een traject waarbij wij jou helpen om opnieuw keuzes te maken, los te komen van de huidige organisatie en opnieuw te kijken naar loopbaanmogelijkheden.

Een win-winsituatie voor beide partijen. Dat is wat iedereen wil.

 

Werkwijze

Outplacement met sollicitatiebegeleiding duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden. Dit is afhankelijk van de fase waarin iemand zich bevindt.

Als iemand afscheid moet nemen van een organisatie dan gaat diegene door de zogenoemde rouwfases. De een kan sneller loskomen van een organisatie dan de ander. Het traject bestaat uit twee fases. De eerste fase is loskomen van de organisatie en zelfinzicht verkrijgen in drijfveren, interesses, vaardigheden, competenties en ontwikkelpunten. Aan de hand van mijn zelf ontworpen werkboek doorloop je al deze stappen en kom je uiteindelijk tot een persoonlijk profiel. Een beroepskeuzetest behoort tevens tot de mogelijkheden. De tweede fase bestaat uit arbeidsmarktoriëntatie. Ik weet nu wat ik wil, maar waar moet ik heen? Er wordt begeleiding gegeven in het schrijven van gemotiveerde sollicitatiebrieven en sollicitatietraining en je stelt uiteindelijk een uniek cv op. De elevator pitch komt aan de orde en LinkedIn. Ook het aanspreken van je netwerk is een belangrijk onderdeel in dit traject.

Resultaat

Je neemt zelf de regie over je loopbaan, want het is jouw leven. Je weet wie je bent, wat je kan en waar je naar opzoek gaat. Je bent zelfverzekerd en kan daardoor concrete stappen nemen om opzoek te gaan naar een nieuwe werkgever.